Despre mine

Mirela Stancu (n.10 august 1969), născută în București într-o zi caniculară de august, în acea zonă a Bucureștilor care te cheamă la visare și la romantism antebelic, zona Domenii, trăind apoi în cartierul Drumul Taberei, un cartier cu multă verdeață și cu blocuri în care întâlneai multe personalități artistice ale vremii, mi-am dedicat scrisului pasiunile interioare, ca o răbufnire a sensibilității și timidității mult prea pronunțate.

Am ținut să-mi demonstrez valențele artistice prin toate căile posibile, pictură, dans, muzică, chitară, fotografie, poezie, chiar regie pentru unele scenete la serbările școlare. Pe scenă, emoțiile prea puternice m-au determinat să renunț la visul de a deveni actor.

Am absolvit Facultatea de Transporturi, secțiunea Telecomenzi și Electronică în Transporturi, din cadrul Universității Politehnice București și Facultatea de Management, din cadrul Academiei de Studii Economice București.

Lucrez în domeniul tehnic, în aviație, un domeniu ce nu rezonează cu pornirile artistice, însă îmi motivează descătușarea sufletului în versuri sau gânduri scrise.

Muzele mele sunt vizualul, respectiv imagini care mă impresionează într-atât încât îmi doresc să le dau viață prin vers, și muzica - melodii care mă cuceresc purtându-mă într-o lume creată de mine, ca într-un film al gândurilor și sentimentelor.

A dumneavoastră,

Mirela Stancu

Cărți publicate:

O viață albastră - Editura Inspirescu, 2015 - publicată și în format digital de Editura Digitală pe site-urile de specialitate

Toamna se culeg prozele - Antologiile Editurii Inspirescu - nr.14 - 2015

Colindele zăpezilor târzii - Antologie de poezie românească - Editura Liric graph, 2016

Aripi de zăpadă - Antologie de poezie - Colecția Prince Art - Editura LifeArt 2016 


Contopire - Editura Ecou Transilvan 2017